Úlohou fltrácie je zbaviť mušt alebo víno pevných častíc a dosiahnuť tak číry produkt. Filtrácia by mala čo najšetrnejšie voči fltrovanému produktu. V závislosti od konkrétneho stavu muštu či vína používajú rôzne fltračné zariadenia.
Na čírenie fltrátu až po sterilizovanie
Odolný voči tlaku až do 5 barov – NOVINKA
Filtruje nielen naplavené mikročastice, ale aj kvasinky a baktérie
Dokonalá čírosť fltrátu až po sterilizovanie
Filtračné dosky so špeciálnym proflom, ktoré je možné sterilizovať parou
Nerezové prevedenie umožňuje jednoduché čistenie a údržbu, odolné voči korozii
Možnosť hydraulického uzatváracieho systému
Jeden z najlepších na trhu! Na filtráciu muštov, kalov a sedimentov
Okruh vákua je ODDELENÝ od okruhu nasávania vína z bubna. Čo znamená menej oxidácie a menšia strata alkoholu (zabraňuje 50 - 70 %-ným stratám oproti iným systémom). A navyše zabraňuje tvorbe peny, čo umožňuje stabilný chod vákuového čerpadla (nedochádza tak k častým vypínaniam čerpadla ako u iných systémov).
Takmer úplné eliminovanie nevyužitého priestoru filtračnej plochy tzv. „mŕtvy uhol“ = inovácia, ktorá dosahuje štvornásobne vyššiu efektivitu oproti iným systémom
Významne znižuje objem nasávania vzduchu
Hydrodynamický systém miešania v tanku, ktorý zabezpečí lepšie premiešanie hustejších produktov ako sú kaly
Zvyšuje plochu vysušovania – rýchlejšie a efektívnejšie filtrovanie, väčší výkon
Nižšia spotreba vody v porovnaní s inými systémami
Väčšia úspora elektriny približne o 20 – 30 %
Samoregulačný systém, ktorý nastavuje hrúbku filtrovaného produktu = výhodné pre zahustené produkty (kaly)
Optická kontrola tekutiny v bubne cez priezor
Automatické nastavenie hladiny medzi vodou a produktom pomocou obehového čerpadla.
Efektívny spôsob riešenia, ako zabrániť prerušeniam dodávky vody spôsobených sedimentami.
Na filtráciu muštu, vyčíreného vína, sirupov, ovocných džúsov, vínneho octu, koncentrovaného muštu, hroznovej šťavy
Vynikajúca stabilita a celistvosť filtračnej vrstvy, aj v prípade prerušení pracovného procesu
Možnosť obnovenia filtračnej vrstvy
Systém s „jemným nábehom“, ktorý podporuje šetrnú filtráciu
Možnosť úplnej filtrácie zvyškov tekutiny
Oddeľovanie použitej filtračnej vrstvy odstreďovaním a jej vylučovanie bez nutnej vibrácie alebo zoškrabovania
Efektívne riešenie na zvýšenie filtračnej plochy a vyššej kvality zvyškovej filtrácie
Čistenie diskov bez potreby demontáže zariadenia, nízka spotreba vody
Jednoduché čistenie, každý disk má vlastnú čistiacu trysku
Dosky sú špeciálne upevnené, aby sa neohýbali a nepraskali
Dve nezávislé redukcie: jedna na miešanie a jedna na dávkovanie kremeliny dávkovacím čerpadlom, čo zabraňuje čas- tému opotrebovaniu
Membrána má väčšiu odolnosť a menej sa opotrebúva
Hydraulický tlak testovaný pri 7 baroch
Na filtráciu vína aj počas kvasenia alebo čírenia EFEKTÍVNA INOVATÍVNA TECHNOLÓGIA
Jedinečná polyvinyl-sulfónová výplň na rozdiel od keramickej – výhodou je vyššia odolnosť voči chemikáliám a teplotným zmenám (šokom) a mechanickému namáha- niu. Nižšie náklady na výmenu výplne a jednoduchšia údržba.
Špeciálna výplň zamedzuje prenikaniu častíc do membrány a zvyšuje prietok.
Jednoduché čistenie: membrány majú asymetrickú konštrukciu, na rozdiel od iných filtrov tohto druhu, ktoré majú symetrickú konštrukciu.
Zachováva štruktúru vína a jeho organoleptické vlastnosti omnoho viac ako iné tradičné technológie
Žiadne straty na filtrovanom produkte
Nevyžaduje žiadne filtračné prostriedky
Nedochádza k spätnému toku vína vďaka čerpadlu, ktoré vytláča víno späť do tanku
Na čírenie muštu v tanku
Čírenie čerstvého muštu a oddeľovanie pevných častíc
Funguje na princípe vstrekovania inertného plynu do muštu, ktorý vytvára mikro perlenie a ktoré vyplavuje pevné častice na povrch.
Zachováva chemické, fyzikálne a organoleptické vlastnosti vína
Skracuje čas čírenia muštu (čistý mušt už niekoľko hodín po zbere)
Šetrí prípravky na sedimentáciu ako bentonit, kaseín, želatínu
Jednoduché a rýchle pripojenie na akýkoľvek druh tanku
Možnosť výberu dávkovania aditív a pracovného cyklu
Mobilné zariadenie, vhodné na presun kdekoľvek v pivnici
Vyčírenie muštu tri až päťnásobne v závislosti na kvalite muštu
Znižuje množstvo usadenín po kvasení, sediment je po kvasení veľmi kompaktný = viac čistého muštu oproti tradičnému číreniu
Odlišný a efektívny systém použitia – zariadenie možno čistiť aj pri plnej prevádzke bez nutnosti odstavenia
Efektívnejší vďaka vytváraniu rýchleho mikroperlenia – lepšie premiešanie, rýchlejšie čírenie Pokiaľ chcete dosiahnuť vysoko kvalitné vína a budovať imidž pre zákazníka alebo reštauráciu, výber správneho filtra pre dosiahnutie dokonalej harmónie s vínom je veľmi dôležitý.